Egypte2016.reismee.nl

Halverwege

We zijn inmiddels halverwege. Beetje saai maar daar gaan wij goed op.

Gedurende mijn kuurtje werd de benauwdheid minder, alleen had ik wat bijwerkingen van de gezonde kruidenpreparaten. Weg met die zooi.

We liggen niet meer aan de poolbar, maar aan het stiltebad. Een zwembad waar senioren liggen, geen kinderen mogen komen, geen verkopers en er serene rust heerst. Wij zitten daar heerlijk met onze thermosbekers te genieten van de ochtendzon (7 uur), te kijken naar welke vluchten binnen komen en welke vogels er vliegen (dat laatste vooral ik dus).

We waren de handdoekleggers zat, die halverwege de nacht een bedje reserveren om vervolgens pas na 11 uur aan te komen kakken.

Het menu is divers. We wisselen van restaurants om zo ons menu te variëren. In de ochtend starten we in de vreetschuur en nemen nog wat extra's mee in een ziplockzakje. 's Middags ook de vreetschuur voor soep, kip, vis, groente, fruit en frites. 's Avonds passen we iets meer variatie toe, naast de altijd meegenomen Zaanse.

Inmiddels hebben we wel een mangofestijn gehad en een schuimparty. Uiteraard sjans met de badmeester van de pier die ff niet had gerekend op mijn zeer indrukwekkende echtgenoot.

We maken niet veel mee, Wilco gedraagt zich, maar we genieten volop (vooral van de drankjes die we op het vliegveld hebben ingeslagen). Gekkigheid doe we binnen zodat risico's vermeden worden.